top of page

Yedi Kapısı

Yediler olmaz ise Kırklar olmaz. Yediler, varlığın Dünya’ya tezahürü olan dört ile insana ait olan üçten meydana gelmektedir. Dörtler; Ateş, rüzgar, su ve topraktır. Üçler ise can, canan ve çobandır. Çoban çocuktur hem geleceği temsil eder hem de şimdiyi. Can erkek, canan kadındır. Can ve canan bir gömleğe girerler, bir olurlar. Birleşmeden çoban, yani çocuk olur ve olduğu anı deneyimler. Çoban olmaz ise soy sürmez, meydan boş kalır derler.

Çünkü bir insanda hem can hem canan hem de çocuk vardir. Suyu, toprağı, ateşi, havayı iki halin içinden geçerek yaşar. Eril olmadan disil enerji, disil olmadan eril enerji olmaz, eksik kalir. Oranları her insanda farkli olsa da bu iki enerji her bedende mevcuttur. Birleşmeye niyetleri oldugunda cocuk olur, şimdi olur. Birleşme olmazsa dengesizlik olur, kişi eksiklik yaşar, hastalanır.

Özetlersem, Ida( kadin-disil) ve pingala( erkek-eril) dengeli bir sekilde omurga boyunca yani sushumna nadi kanalı ( cocuk-simdi) boyunca dengeli şekilde görevini tamamlamalıdır.

Kök cakrada yerleşmiş kundalini enerjisi olan Kudret Kandilini ise 7'ler vasıtasıyla yani 7 enerji kanalıyla erilin, disilin dengeli bir sekilde cocugun etrafindan dolanarak birliğin enerjisine yükselmeyi deneyimleriz. Enerjimizin niteliği her çakrada farklıdır.

Kök cakradan yukarıya çıkan enerji çocuğun dünyaya ilk geldiği yerdir, toydur beslenmek, doyurulmak, görülmek ister. Kahramanlık yaparak egosu besler. Daha kaba formda yaşamı deneyimler. Bir çocuk neden korkarsa o da ayni sebeplerle korkar. Düşüncelerin ve duyguların uzağında, dürtüsellik ile boy gösterir. Burası Mars gezegeninin yeridir. Onun tezahürüdür zodyaktaki koç ve akrep. Venüs'ün koç burcuna geçtiği bu günlerde, sabırsız olma! Sevgiyi ve şefkati deneyimlereyek o çocuk enerjisini yukari cikar. Büyü ve büyüt!


7'leri hakkiyla yaşamadan kırklar olmaz.






5 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Vagus Siniri

Kutupsuzluk

bottom of page