top of page

16 Şubat Aslan Burcunda Dolunay

16 Şubat Aslan burcunda dolunay

Dolunay zamanları duygusal konular daha öne çıkar. 27 derecede olan dolunay etkisi ile krizli durumlara, ruhsal gelgitlere, kendimiz üzerinde çalışmaya, iç değerlendirme yapmaya daha meyilli oluruz. Çünkü rahatsız eden bir şey vardır ve onu bulmak, açığa çıkartmak için doğru bir zamandır.

Sabit burçlarda olan bu dolunay bizi epey zorlayacak gibi çünkü etkisi daha uzun sürebilir. Bazı alt başlıklar ile bu enerjiyi yaşayacağız. Mesela, an haritasında Merkür Venüs/Satürn orta noktası kavuşumu ile yapıcı iletişime ihtiyaç duymayı, iletişim ve bağlanma problemlerinin olabileceğini, Güneş’in Merkür/ Neptün orta noktasıyla kavuşumu ile de yaratıcı hayal gücümüz artarken, dolandırılma, sahtekârlık, aldanma ve aldatma olayları, hırsızlıklar görülebilir.

Güneşin Jüpiter Satürn orta noktası ile kavuşumu uzun süren belirsiz ve karasızlık dönemini ifade ederken, aldandığımız belki de aldattığımız bir ilişkinin bitmesi ile de sonuçlanan olaylar yaşayabiliriz.

Dolunay yükseleni Başak, yöneticisi Merkür kova burcunda. Eşit ev sistemine göre 6. Diğer ev sistemlerine göre 5. Evde bulunuyor. Bu demek oluyor ki sağlık, günlük rutinlerimiz, çalışma hayatımız, hizmet sektörü, gıda sektörü, hayattan aldığımız keyif, çocuklarımızın genel durumu, yaratıcılığımız, almak zorunda olduğumuz riskler, eğlence ve eğlence merkezleriyle ilgili konularla bir gündem oluşabilir. Venüs’ün ve Mars’ın, Oğlak burcunda kavuşması ile sevgi ve para anlayışımızda daha ciddi olacağımızı ve motivasyonumuzun bir süre daha finansal kaygılar üzerine olduğunu söyleyebiliriz.


Dolunayın hem sabit burçlarda oluşu hem de Merkür’ün persephone ile olan destekleyici açısı (120) nın etkisiyle de bir yandan korktuğumuz, bizi kısıtlayan ancak bir yandan da bağlılık duyduğumuz bir ilişkiyi, bir işi sonlandırabilir, ayrılabilir, uzaklara gidebiliriz. Kendi sınırlarımızı ve değerimizi bu sayede yeniden oluşturmaya cesaret edebiliriz. Merkür Kova etkisiyle geleneksel kurallardan, kalıplaşmış ifade biçiminden sıyrılmak için istekli olabiliriz. Toplumsal hak arayışları, gerçekleri kanıtlama isteği ve bunları açığa çıkarma gibi rasyonel düşünce yapısını ile yeniliğe daha yakınız.

Aslan burcunda olan Dolunay, ay düğümleriyle sert açı kuruyor. Finansal konuların inişli çıkışlı olması, liderlerin açıklamaları ve yönetici figürlerinin yönetme becerilerinin sorgulandığı, makam ve rütbelerin düşürülmesi, halkın yeni yönetim ve kanunlar istemesi gündeme gelebilir. Aslan sanatçıları, çocukları, liderleri ve tanınmış kişileri de temsil ettiğinden yaşanan olaylarda ön planda olabilirler. Hem dünya hem de Türkiye’ deki liderlerin açıklamalarına, halk ve liderler arasında zıtlaşmalara tanıklık edebiliriz. Türkiye haritasında ise 2.3- 8.9 evlerini etkileyecek. Ayrıca ilerletilmiş tekniklere göre de kova burcunda bir yeni ay olacağını ve bu sürecin yaklaşık 2,5 yıl kadar etkisi altında kalacağımızı söyleyebilirim. İlave olarak Profeksiyon yükselenin de başak olması Türkiye’nin 3. Ev konularıyla ilgili gündemi daha ön planda olacaktır.

İlk, orta öğretim, üniversiteler, profesörler, basın yayın, medya, iletişim araçları, arabalar, trafik, mali gelir ve giderler, bankalar, para piyasaları gibi konularda etkili olacak. Gizli saklı kalmış konular varsa aydınlanabilir. Ay tutumlarından duygusal olarak dengeyi sağlamamız zor olduğundan önemli kararlar vermekten kaçınmak iyi bir fikir olabilir. Bu dönemler yapılacak işlerde gereksiz riskler almadan, iyi analiz etmeliyiz. Teknolojiyle ilgili finansal ve eğitsel konularla ilgili belirsizlikleri ortadan kaldıran durumlar yaşayabiliriz. Tüm bunlara ek Yaratım enerjimizi doğru kanalize edersek kalıcı ve değerli işler yapabiliriz. Ayrıca tutulma derecesiyle 19 Kasım Dolunayını tetikleyecek etkiye sahip. Kasım ayına geri dönün ve düşünün hayatınızda neler olup bittiğini. Başlangıçlar, bitişler, kararlar…

Burçlara Göre tutulmanın etkisi

Koç burcu: Çocuklarla ilgili konularda hassasiyet yaşayabilirsin. Arkadaş ortamından bir birliktelik başlayabilir ya da bitebilir. Gelecekle ilgili planlar ön planda olabilir.

Boğa burcu: Aile konuları gündemde olacak. Kariyer ve ev arasında kalabilirsiniz. Patronla ve statü ile ilgili net kararlar bekleyebilirsiniz. Kadın patronlardan ya da iş arkadaşlarınızdan destek alabilirsiniz. Belki taşınma ya da ayrılık konusunda net bir düşünceye sahip olabilirsiniz.

İkizler burcu: Yakın çevreyle ilgili huzursuzluklardan uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Psikoloji ve kişisel gelişime önem verebilir, eğitim ve imzalarla ilgili gündem yaşayabilirsiniz.

Yengeç burcu: Finansal konular ön planda olabilir. Eşin kazancı ile ilgili gelişmeler yaşanabilir. Yatırım planları yapabilirsiniz. Birikiminizi güvenli bir platformda değerlendirmek isteyebilirsiniz. Kazançlı çıkacağınız durumlarla karşılaşabilirsiniz.

Aslan burcu: Yaşam gücünüzü yeniden bulacaksanız, yeni bir başlangıç için yüklerinizden kurtulmak isteyebilirsiniz. İkili ilişkilerde huzursuzluk yaşanabilir. Mantıklı şekilde orta yolu bulursanız ilişkiniz arkadaşınızda olabilir.

Başak burcu: Ruhsal olarak içeriye dönmek isteyebilirsiniz. Ruhsal ve fiziksel sağlığınızın ön planda olduğu bu zamanlarda çalışma koşullarınızda değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. Teknolojiyi daha fazla hayatınıza katmak isteyebilirsiniz.

Terazi burcu: Sosyal gruplarla bir arada olmak isteyebilirsiniz. Gelecek hedeflerini belirli fikirler doğrultusunda yenileyebilirsiniz. Yeni bir ilişkiye başlayabilir, çocuk sahibi olmak isteyebilir, yeni hobiler edinebilirsiniz.

Akrep burcu: Kariyer ile ilgili finansal konular gündeme gelebilir. Kendinizi daha güçlü ve güvenli hissedeceğiniz bir pozisyonla ilgili gelişmeler olabilir. Aile içinde herkesin fikrine saygı gösterin. Ev içinde bir değişiklik yapmak isteyebilirsiniz.

Yay burcu: Uzaklarla ilgili beklediğiniz konularla ilgili gelişmeler olabilir. Taşınma olabilir. Hayata bakış açınızda değişimler olması gerektiğini fark edebilirsiniz. Ailenizin desteğini alacaksınız. Şanslısınız yeter ki iyi pozitif düşünmeyi sürdürün.

Oğlak burcu: Aybaşından itibaren devam eden maddi konularla ilgili netleşebilir, kaynakları nasıl yöneteceğinize dair yeni fikirler edinebilirsiniz. Muhasebe ve kredilerle ilgili konular gündeme gelebilir.

Kova burcu: Evliliğinizde, ciddi ilişkinizde ya da var olan ortaklıklarınızla ilgili ne isteyip ne istemediğinize karar verebilirsiniz. Daha net olacaksınız. Sınırlarınız belli etmekten çekinmeyeceksiniz.

Balık burcu: Çalışma koşullarınız ve ortamınızda şans sizden yana. İstediğiniz bir değişikliğin başlangıcı olabilir. Sağlığınıza ve beslenmenize dikkat edin. Karşınıza çıkan bir engelde hemen pes etmeyin, moralinizi bozmayın.

16 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page